Tenten ontwikkelen en optimaliseren was altijd al onze passie. Na jarenlang ervaring te hebben opgebouwd in de ontwikkeling van kwalitatieve tenten hadden we er nood aan het roer eens om te gooien. In 2010 zag Bonga het levenslicht en mocht de klassieke partytent plaatsmaken voor een flexibele variant die meteen ook een heel leuke uitstraling had. Het was een heus avontuur met vallen en opstaan om tot de huidige kwaliteit te komen: stoffen optimaliseren en verstevigen, voortdurend testen en bijsturen... Maar zo kwam het eindresultaat stap voor stap dichterbij! De vraag naar Bonga-tenten ging al snel de hoogte in, dus moesten we op zoek naar gedreven vakmensen, die met evenveel passie voor onze tenten aan de slag gingen en bijdragen aan het uitstekende imago dat Bonga vandaag de dag oproept.
Vandaag staat een toegewijd team elke dag klaar in ons atelier in Gent om dit vakmanschap en de product- en stofkennis om te zetten in stretchtenten. Het resultaat: een stretchtent van Belgische makelij en van topkwaliteit tegen een schappelijke prijs. Ons team staat garant voor meer dan vijftig jaar aan gezamenlijke ervaring, die telkens integraal wordt doorgegeven aan nieuwe teamleden.
Aan een afgewerkte stretchtent gaat uiteraard een uitgekiend productieproces vooraf. Alles begint met de productie van de stof. Op stroken duurzaam gebreide polyester wordt naargelang de kwaliteit (single of double coated) bij hoge temperatuur een eenzijdige of dubbelzijdige pvc-coating aangebracht. In tegenstelling tot geweven stoffen zijn gebreide stoffen elastisch. En laat dat nu net een onmisbare eigenschap van stretchtenten zijn. Vergelijk bijvoorbeeld een gebreide trui met een klassiek hemd en je snapt meteen wat we bedoelen. Tijdens het productieproces wordt de tentstof op verschillende momenten aan diverse controles onderworpen: diktecontrole, hechtingscontrole, kleurcontrole, elasticiteitscontrole… Daarna is de stof klaar om tot stretchtent te worden verwerkt.
Afhankelijk van de maat worden verschillende stroken stof opnieuw bij hoge temperatuur en onder hoge druk aan elkaar vast gelast. Thermisch lassen waarborgt de waterdichtheid van de tent, ook waar twee stukken stof samenkomen. Doordat de twee stroken stof tijdens het lassen met elkaar versmelten, kan je zelfs stellen dat de lasnaden van de tent nog sterker zijn dan de stof zelf. Dat is niet het geval bij aan elkaar genaaide of gestikte stukken stof. Vervolgens wordt de boord van de stretchtent rond een trapezekoord gevouwen. Tegelijkertijd krijgt de tent versterkte zones in de boord, waarop later de zijklemmen zullen komen. Tot slot worden de hoekklemmen al op de tent gemonteerd en wordt de tent ingepakt.
Doordat wij zelf de touwtjes in handen hebben voor elke stap in het productieproces zijn de mogelijkheden eindeloos. We bieden een vast aantal formaten waar veel vraag naar is onmiddellijk uit voorraad aan, maar we produceren ook stretchtenten op maat van de klant. En het cliché dat maatwerk veel kost en lang op zich laat wachten, helpt Bonga met veel plezier de wereld uit. Ook op maat gemaakte tenten hebben een schappelijke prijs en zijn doorgaans binnen een week leverbaar. Loopt je tent door omstandigheden schade op, dan schieten wij je graag te hulp en kunnen wij de tent in de meeste gevallen snel herstellen.